Cel mai bun arzător de grăsimi: cum îl alegi?

Includerea unor arzătoare de grăsimi în meniul pe care îl urmezi te poate ajuta să pierzi în greutate, datorită ingredientelor active din formulă. Cu toate acestea, rezultatele determinate de utilizarea acestor suplimente alimentare pot să difere în funcție de: factorii genetici, anumite afecțiuni, calitatea produselor respective sau modul în acestea se administrează.

De aceea, sfatul medicului specialist este esențial pentru a alege cel mai bun arzător de grăsimi disponibil acum pe piață. Citește mai departe despre aceste produse care te-ar putea ajuta să slăbești, pentru a înțelege mult mai bine cum pot funcționa alături de alte alimente consumate frecvent și cum se poate selecta un produs de cea mai bună calitate.

Ce sunt arzătoarele de grăsimi?

Aceste suplimente au un rol esențial în creșterea ratei metabolice de repaus. Datorită ingredientelor active, pe care le vom analiza ceva mai târziu, un consum cu o anumită frecvență al acestora poate ajuta la pierderea unui anumit exces de greutate. Sunt, însă, necesare cercetări suplimentare cu privire la efectele ingredientelor pe care le pot conține (așa cum este cofeina) asupra ritmului cardiac și tensiunii arteriale.

Mai mult decât atât, acestea sunt special concepute pentru a putea inhiba absorbția de grăsimi și carbohidrati, compuși organici asimilați de organism prin alimentație și suplimentare. De asemenea, pot reduce senzația de foame. Pentru că ar putea interfera cu medicamentele din unele scheme de tratament, recomandate pentru anumite afecțiuni, este important să le utilizezi doar pe baza indicațiilor medicului specialist.

Cum alegi cel mai bun arzător de grăsimi?

Aceste produse de slabire se administrează pe cale orală, fiind disponibile sub forma de pudră sau tablete. În funcție de formulă, pot include pe lista de ingrediente vitamine, minerale, fibre, cofeină și diferite alte materii prime de natură vegetală. Așadar, ingredientele reprezintă principalul criteriu pentru alegerea lor. Iată ce te-ar putea interesa:

  • cofeina - un ingredient identificat adesea în aceste formule, datorită capacității sale de a stimula sistemul nervos, cu un impact semnificativ asupra arderilor calorice; reține că astfel de suplimente pot conține mai multa cofeină decât ciocolata sau cafeaua.
  • extractul de ceai verde - este un alt ingredient comun pentru diferitele arzătoare de grăsimi disponibile online, pentru că ceaiul verde ajută la arderea caloriilor și reducerea grăsimilor asimilate prin alimentație.
  • cartinina - compus organic ce stimulează metabolismul și oferă energie; poate fi găsit în carne și produse lactate, însă este produs și în mod natural de ficat și rinichi; cu toate acestea, beneficiile sale de pierdere în greutate sunt discutabile.
  • yohimbina - acest compus vegetal provine din scoarța unui copac veșnic verde; este identificat adesea în aceste suplimente, ajutând la slăbit fără o pierdere semnificativă a masei musculare.
  • fibrele solubile - acestea au un rol esențial în controlul asupra apetitului, ajutând, totodată, la prevenirea absorbției de grăsimi provenite din alimente.

Arzătoarele de grăsimi pot conține ingrediente variate, ce ar putea interfera cu alte medicamente pe care le iei, determinând astfel reacții neprevăzute la nivelul organismului. De aceea, este important să discuți cu medicul specialist despre produsul pe care dorești să îl achiziționezi pentru a slăbi, astfel încât expertul să studieze formula acestuia și să ofere cele mai bune sfaturi, privind alegerea ori utilizarea sa.

Posibile efecte adverse ale administrării arzătoarelor de grăsimi:

Cei care consuma arzătoare de grăsimi se pot confrunta cu anumite efecte secundare ale acestor arzătoare de grăsimi, dar și unele măsuri de precauție pe care ți le poți asuma, pentru a evita aceste probleme:

  • consumul regulat de cofeină determină în timp o creștere a nivelului de toleranță, motiv pentru care acest ingredient poate deveni mai puțin eficient;
  • asimilarea unei cantități de cofeină într-un interval de timp redus poate cauza anxietate, stres și o senzație de epuizare;
  • utilizarea pe termen lung sau în exces a suplimentelor din această categorie poate cauza insuficiență hepatică acută;
  • administrarea de yohimbină poate fi asociată stărilor de greață, episoadelor de anxietate, atacurilor de panică și creșterii valorii medii a tensiunii arteriale.

Sunt eficiente aceste soluții pentru slăbit?

Este important să înțelegi că utilizarea unor arzatoare de grasimi nu are un impact direct asupra celulelor adipoase. Cu alte cuvinte, nu contribuie la o neutralizare a țesutului celular, pentru că pierderea în greutate asociată acestor suplimente se realizează prin:

  • creșterea ratei metabolice în repaus;
  • reducerea cantității de grăsime absorbite de organism;
  • suprimarea poftei de mâncare.

Reține că acest articol are un rol pur informativ și nu trebuie să înlocuiască o părere avizată. Utilizarea de arzătoare pentru grăsimi fără acordul medicului, sau în exces, poate cauza probleme medicale. Așadar, asigură-te că iei cea mai bună decizie pentru sănătatea ta, alegând pe baza unei informări corecte cel mai bun arzător de grăsimi de pe gym-stack.ro

REFERINTE:

1. “Fat Burner Supplements: What Are They, Do They Work, and More.” WebMD, WebMD, www.webmd.com/vitamins-and-supplements/what-are-fat-burner-supplements.

2. Jewell, Tim. “Do Fat Burners Work? Efficacy of Supplements and Creams.” Healthline, Healthline Media, 20 Jan. 2020, www.healthline.com/health/do-fat-burners-work.

RELATED ARTICLES